Fotograaf Fotostudio Heino Raalte

Foto van de pomp in het centrum van Heino gemaakt voor eigen communicatie uitingen.

Foto van de pomp in het centrum van Heino gemaakt voor eigen communicatie uitingen.

Fotograaf Fotostudio Vincent Hartman Fotografie in Heino, gemeente Raalte is inmiddels een begrip geworden voor veelzijdige fotografische dienstverlening voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers. De fotostudio was destijds gevestigd in de voormalige werkplaats van Zandwinningsbedrijf Lokin aan de Pastorielaan/Woolthuisweg. Het zandwinnings bedrijf Lokin is ondermeer bekend van het uitgraven van de Wijthmenerplas ten oosten van Zwolle, in de jaren zeventig. Vincent Hartman heeft daar destijds veel uren op, in en aan het water doorgebracht met onder andere surf vereniging 'Kantje Board'. Het fotografiebedrijf kent haar oorsprong dan ook in Zwolle.

Onder de handelsnaan Vincent Hartman Fotografie werkte de fotograaf uit Heino voor particuliere opdrachtgevers in ondermeer de volgende disciplines:

  • Portretfotografie, familiefoto's, kinderfotografie, babyfoto's, profielfoto's, loveshoots en zwangerschaps shoots;

  • Bruidsfotografie, een volledig pakket inclusief hoogwaardig album en vele extra's;

  • Beauty fotoshoots en make-overs, in samenwerking met lokale haarstylisten en visagisten.

Onder de naam STUDIOVHF wordt nu nog steeds de fotografie verzorgd voor zakelijke opdrachtgevers:

FOTOSTUDIO HEINO RAALTE

De opnameruimte in de oude studio in Heino met vaste rondwand en flexibele lichtopstellingen voor familiefoto's tot 20 personen, middelgrote producten en kleine producten tot op macro niveau.

Ontvangst ruimte in de oude studio in Heino met koffiecorner, kledingrek, kappersstoel, visagiekruk en goed verlichtte spiegel.

Het nieuwe pand in de Gemeente Raalte

Aan de nieuwe fotostudio van fotograaf Heino Raalte wordt hard gewerkt. De rondwand staat gepland in de tweede helft van 2019. momenteel wordt er nog gewerkt met een 6x6 meter achtergrond doek.

Heir uitzicht vanuit de editing room is wel wat minder dan we gewend waren…

Uitzicht vorige editing room in Heino

Tegen het uitzicht van de editing room van Photographer Stirling kan natuurlijk niets op!

FOTOGRAAF HEINO RAALTE

Lokaal maak(te) Fotograaf Heino ook foto's voor de kwaliteits uitgaven zoals Hoezo?Heino, de Roalter Wind, het Beleven Magazine en diverse andere uitgaven van Salland Wonen, de Gemeente Raalte, de Gemeente Olst-Wijhe, Zorggroep Raalte en de Provincie Overijssel.

De trendy krant HoezoHeino? uitgegeven door N35 Media uit Heino. Een uitstekende samenwerking met tekstschrijvers Rudi Buitenkamp en Karin de Graaf en de vormgevers van N35 Media.

De Roalter Wind werd tot eind 2013 uitgegeven door Het Communicatiegilde en verspreid in de gehele gemeente Raalte.

Expositie Podium Heino

In 2011 hield Vincent Hartman ter gelegen van 25 jarig jubileum van het dorpsfeest Pompdagen in Podium Heino een expositie van 5 portretten van de oprichters van de Pompdagen, aangevuld met portretten van andere Sallanders. Het idee van de Heinose Pompdagen is ontstaan na het grote dorpsfeest ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van Heino. 

De oprichters van de Pompdagen:

Ton van den Berg

Carla Hoge

Jan Hageman

Henk Hofman

Henk Hofman

Stien Flipse

Links de aankondiging van de expositie ter gelegenheid van 25 jaar Pompdagen Heino, rechts het portret van oud Burgemeester van Heino, Ton van den Berg.

DE HEINOSE EVENEMENTEN EN HET VERENIGINGSLEVEN.

Naast bovengenoemde fotografische disciplines ondersteunt de fotograaf in Heino ook diverse evenementen en initiatieven in het dorp als sponsor, adverteerder of met beeld materiaal. Een aantal van deze evenementen vind u terug in de 'Gallery Evenement' en bij de nieuwsitems.

PecZwolle heeft moeite met het eerste van vvHeino en wint met 3-1. 2 jaar later promoveert Heino naar de eerste klasse.

Terugkerende initiatieven, activiteiten en verenigingen waar wij steeds weer met veel plezier onze bijdrage aan leveren zijn:

  • de vele activiteiten georganiseerd vvHeino: "vvHeino, meer dan voetbal alleen";

  • de Salland d'Huzes, 6 x beklimmen van de Lemelerberg, om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker, onder het motto: "opgeven is geen optie!";

  • In The Attic Live music festival, ondersteuning jonge muziekanten en bands;

  • Fietstoerclub Heikera;

  • De Farmstacle run, een obstacle run in het landelijk gebied rond Heino "onder droad deur drek vrett'n".

Jeroen van Rossum in actie voor de promotiebeelden van de Farmstaclerun Heino 2015

Tom Veltien in actie op het 'In The Attic' live music festival in Café Restaurant Marktzicht Heino.

En vele andere initiatieven zoals: Serious Request Darts, Muziekvereniging Salland, de Te Gekke Sterrensow op de Pompdagen, feestweekend Lierderholthuis, Basisschool St.Nicolaas, Carnavalsvereniging de Sokkestoppers, de Sallandse Wandelvierdaagse, Stichting Heino's feest, Round Table voetbaltoernooi, De Cannonball Run (cliniclowns) en ongetwijfeld nog een aantal..:)

Weer zo'n mooie aanval tijdens de kampioenswedstrijd van vvHeino ME1.

Interieurfoto TTV Heino op spandoek van 4 meter breed !

De Tafeltennis Vereniging Heino heeft een prachtige accomodatie op Sportpark 'De Kampen'  in Heino. Het gebouw, genaamd 't Roekenest, is gelegen tussen het hoofdveld van Voetbalvereniging Heino en de Tennisvereniging. De zijkant van het gebouw was saai en grijs en aan de buitenkant van het pand was de functie ervan niet zichtbaar.

In april 2015 kreeg ik een mailtje van de PR Commissie met een 'foto technisch vraagje' over het aantal pixels en de resolutie die een foto nodig heeft voor een spandoek van 4 meter breed. Volgens de ontwerpers van ImpriMedia moest het aantal pixels minimaal 12661 zijn met een resolutie van 80dpi. Dat klonk hen als enorm veel pixels en ze vroegen zich af of dat wel kon? 

Interieurfoto TTV Heino

De weg naar STUDIOVHF is dan snel gevonden. De fotostudio lag destijds op 300m afstand van de TTV Heino en heeft als specialisatie onder andere interieurfotografie. De studio werkt voor architecten, interieurbouwers, toeleveranciers voor de bouw, interieurinrichters en vastgoedbedrijven. Voor interieurfotografie reist de fotograaf door heel Nederland om projecten kort na oplevering vast te leggen. De foto's worden gebruikt voor publicaties in interieurbladen, presentatieboeken, en websites. Een enkele keer wordt een foto op groot formaat geprint voor toepassing in een showroom. Dit stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de foto want ieder foutje wordt immers meevergroot en er moet voldoende resolutie overblijven voor een goede scherpte en materiaalweergave. Ook bij reclamefotografie en productfotografie liggen de technische eisen hoog voor hoge kwaliteit drukwerk en spandoeken op bijvoorbeeld vrachtwagens.

De vraag van Tafeltennisvereniging Heino was dan ook goed in te vullen omdat een vergroting van het bestand met 45% ruim binnen de kwaliteitsmarges bleef. Een extra uitdaging was echter de wens om ook de sporters zelf te fotograferen in het interieur. Gezien de lange belichtingstijden die bij interieurfotografie gebruikelijk zijn, was dit met name een uitdaging voor de sporters zelf. Het uiteindelijke bronbestand wordt bovendien nog eens samengesteld uit meerdere opnamen voor verbeterd contrastbereik (DRI of Dynamic Range Increase). Dan is het toch wel handig dat je met fitte sporters te maken hebt!

De uiteindelijke foto is samengesteld uit 3 opnames en een bronbestand van 170MB. Na verdere bewerking leverde STUDIOVHF een bestand af met  17014 pixels breed op 300 DPI en een grootte van 1GB, ruim voldoende kwaliteit voor de toepassing. 

Interieurfoto TTV Heino op spandoek van 4 meter breed !

100% crop uit de foto links

In theorie worden afbeeldingen op schermen en bilboards bekeken op 2 keer de diagonaalafstand. Dit spandoek zou dus bekeken 'moeten' worden op een kleine 10 meter en dan zijn de eisen aan de resolutie ineens niet meer zo hoog. Langs een snelweg met voorbij razend verkeer bijvoorbeeld 'kom je er mee weg'. Echter de toepassing zoals hier bij Tafeltennisvereniging Heino is eigenlijk net zoals in een museum. Daar worden schilderijen en foto's eerst op afstand bekeken voor een goed overzicht en vervolgens gaan mensen er 'met hun neus bovenop zitten' om naar de details te kijken. Dan is oplossend vermogen dus essentieel. 

Wij nodigen u dan ook van harte uit te komen kijken aan de Stationsweg 12 te Heino (al is het spandoek nu in september 2019 wel ‘ietwat verbleekt…).

Voor vragen weet u ons te vinden via:

Bedankt voor het bereiken van het einde van deze pagina. Wij wensen u nog veel kijkplezier op onze websites!