Blog

Nieuws van Fotograaf Zwolle:

Op deze nieuwspagina kunt u informatie vinden over de laatste publicaties en evenementen waar wij foto's voor hebben gemaakt. Klik op het betreffende artikel en vindt de laatste informatie met links naar de diverse galleries op deze site en de flickr site. Ook ander nieuws van STUDIOVHF (Zwolle - Heino - Raalte) is hier te vinden.

Farmstacle Run Heino

Vanaf de inceptie tot en met de derde farmstacle run in 2017 hebben we dit evenement ondersteund met beeldmateriaal. In samenwerking met de toenmalige hoofdsponsor N35 Media hebben we beeldmateriaal ge-ensceneerd voor de eerste uitingen.

Carlinda, Willem en Jeroen poseren in de oude varkens poel bij Overesch

Farmslacle Run 2017

De derde FarmstacleRun was vooral bigger and better! Maar liefst 1300 deelnemers namen meer dan 70 obstacles verdeeld over de 'Kids Run', de 8,5 KM en de 13,5 KM. Net als vorig jaar was het weer uitstekend, al bracht de regen in het eerste jaar toch ook wel een extra dimensie aan de foto's. STUDIOVHF was weer van de partij voor een paar plaatjes.

KIDS RUN

Dit jaar heb ik zelf een aantal foto's gemaakt bij de kids run en eigenlijk is die veel leuker dan de grote run voor volwassenen. Hier worden pas echt grenzen verlegd! Volgende keer neem ik wel een paar oordopjes mee voor het gegil van de meiden:). 

Meer foto's van de Farmstaclerun 2017:

Farmslacle Run 2016

De start van de 13,5 KM om 12.30u

De 2e FarmstacleRun in Heino zit er op. Een evenement dat eigenlijk FarmSpectakelRun zou moeten heten, want een spectakel dat was het! Zo'n 1000 deelnemers startten op steenworp afstand van STUDIOVHF en natuurlijk waren fotografen Thomas Feickens en Vincent Hartman van de partij. Wellicht wat minder vanzelfsprekend voor Vincent want die zit midden in een verhuizing en kwam net een uur voor de start terug uit Schotland.

Het was voor hem dan ook om meerdere redenen een bijzondere dag. Het zogenaamde Boerenerf op het weiland vlak bij hem voor de deur stroomde al vroeg vol met vele bekenden uit het dorp en ook een collega uit Zwolle verscheen aan de start.

Nieuw dit jaar, was de kids run

Bijzonder ook omdat Thomas Feickens met de telezooms op pad was langs de obstacles en Vincent het moest doen met de vaste brandpunten 20mm , 50mm, 100mm en de 300mm f2.8. Die laatste bleek al snel veel te lang voor start en finish veld en de obstacles rondom de kerk en de tas werd weer lichter. In en uitzommen was weer als vroeger, dwz. naar voren en naar achteren lopen, zorgvuldig je positie kiezen etc. De 'beperking' bleek echter ook een zege want je gaat ook andere foto's maken zoals de foto's hieronder.

Met de groothoek bovenop de actie

Met de 100mm onder de actie!

De winnaars van de FarmstacleRun Heino 2016 waren René Poppe en Sabine Spreen op de 13,5 km en Bob Mulder en Lisette Holsappel op de 8,5 km.

Nieuw dit jaar was onder andere de obstacle 'Stroekie Doek'n' na idee van het illustere trio Boerdijk, Seine en Blom, dappere deelnemers aan de FarmstacleRun 2015.

Stroekie Doek'n

Deze man was een beetje verrast door alle obstacles midden op straat

Deze trotse deelnemers hebben de finish gehaald!

Farmstacle Run 2015

De eerste FarmstacleRun in Heino was een daverend succes. Zo'n 500 deelnemers trotseerden weer, wind en vooral veel modder, klauterwerk over hooibalen, een glijbaan en landbouw voertuigen. En natuurlijk veel water, heel veel water. Wat een bikkels! Ook ondergetekende is niet geheel droog gebleven en dan niet alleen vanwege de constante regen maar ook omdat ik de ondergrond waar ik mij zo nu en dan comfortabel genesteld had niet altijd even droog was. Onder het motto: Alles voor een goede foto! Ook het publiek stoorde zich niet aan een druppeltje regen meer of minder. De deelnemers werden bij nagenoeg alle Farmstacles aangemoedigd door een enthousiaste menigte.

Woonachtig in de hoodstad van de biologische varkenshouiderij Heino was deze modderpoel bij Overesch Ecologische Landbouw natuurlijk een van mijn favoriete Farmstacles. De varkens keken wat verbaasd naar deze plotselinge belangstelling, maar wroetten en badderden zelf rustig door.

Een veelzijdige Heinoër op driekwart van het parcours op weg naar de finish.

Klauteren en zwemmen in de grote vijver in Heino.

De brandweer zorgde ervoor dat de deelnemers zich even later fris en fruitig aan de finish konden vertonen doormiddel van een krachtige massage douche.