Droomvrouwen

Toen Rini te Velthuis me ergens in 2011 uitnodigede om samen met vele andere zelfstandige professionals te sparren over een plek in Zwolle waar Z(Z)P-ers elkaar konden treffen om samen te werken, inspiratie op te doen maar ook zich verder konden ontwikkelen, was ik natuurlijk nieuwsgierig. Ik kende het idee vanuit de ELLLA (een Leven Lang Leren Academie) ook actief in de regio Zwolle. We troffen elkaar in een toen nog leeg, maar bijzonder sfeervol pand aan de Koestraat 35, vlak bij de Sassenpoort. Ook ik had behoefte aan contact met collega ondernemers, een klankbord en zo nu en dan een spiegel. Hier in de studio bij het koffie aparaat zijn per slot van rekening niet zoveel toevallige ontmoetingen met ondernemende professionals.  

Als businessplan vond ik het nogal wat, zo'n groot pand laten draaien met deze missie:

ONZE MISSIE: 
"DAT JIJ GAAT DOEN WAAR JIJ VOOR IN DE WIEG GELEGD BENT"

Maar ja wie ben ik om dat te zeggen? Per slot van rekening beargumenteerde ik begin jaren negentig ook dat een fotografie bedrijf zoals ik dat nu succesvol run, bedrijfsmatig moeilijk zou zijn. Als je vernieuwend bezig bent kun je aan marketing onderzoek doen wat je wilt, de antwoorden ga je pas vinden als je al lang begonnen bent. De bovenstaande missie zegt alles, succes komt dan met enthousiasme, passie, verbindingen leggen en gewoon keihard werken. Niet vanzelf dus!

De Droom van Zwolle is inmiddels niet meer weg te denken uit de Zwolse samenleving en ik ben vereerd er met enige regelmaat te mogen vertoeven.

Kan ook niet anders met deze Droomvrouwen:

Bernadet Haveman

Rini te Velthuis

Mirjam Leushuis

Kirsten Wilke

Anja de Lange

Jitske Baarsma

Voor meer informatie over fotograaf Vincent Hartman klik hier: Fotograaf Zwolle.