Biodiversiteit op het zonnepark

Biodiversiteit op het zonnepark

Voor Endona maakten we een serie foto’s van het Zonnepark in Heeten. De 7750 zonnepanelen van Endona op 3,5 hectare grond aan de rand van het Sallandse dorp Heeten produceert zonne energie en voorziet 600 huishoudens van groene stroom.

Behalve duurzaam is het ook een en sociaal project, want de opbrengsten vloeien terug in de lokale gemeenschap. Een absolute no-brainer dus en ook bij STUDIOVHF worden de studioflitsers nu geladen door groene stroom!

Voor meer info: ENDONA

Zorgrobot Karel Pepper

Zorgrobot Karel Pepper

Vandaag hadden we Karel Pepper als model. Karel is de zorgrobot van ZorgAccent in Hellendoorn en is verbonden in het digitale platform CareConnect.

We hebben Karel gefotografeerd tijdens verschillende interacties met bewoners en bezoekers.

Met dank aan zijn (wel Karel is mannelijk toch?) begeleider Jeanine.

Redactioneel portret

Redactioneel portret

Redactioneel portret van Alex Fleurbaaij CFO van Pré Pain te Oldenzaal voor een artikel in de rubriek 'Best Practices' in het blad Management Team.

Redactioneel portret Bernadet Haveman

Redactioneel portret Bernadet Haveman

Redactioneel portret in Zwolle van Bernadet Haveman die gestart is met een ontwikkeltraject voor jongeren bij de Droom van Zwolle

Voorzitter in actie

Voorzitter in actie

Directievoorzitter Ed den Besten van Rabobank Salland zit een vergadering voor bij Salland Wonen in Raalte.

Cover portret motorrijder

Cover portret motorrijder

Portret van motorrijder Rob Popping in zijn woonplaats Heino op een dag in april om 18:15u met high speed sync flash.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Foto van een situatie waarin een gezin uit Zwolle vrijwilligerswerk verricht dmv. het gezamelijk kopen en verpakken van een boodschappenpakket. De foto is gemaakt ten behoeve van een spread in het CDA ledenblad 'Samen'.

Martin Eilander

Martin Eilander

Portret van Martin Eilander uit Lierderholthuis voor de blad Hoezo?Heino.

Meer over Martin kunt u hier zien en lezen: van straatvechter tot ambitieuze Thaibokser.

Messerschmidt Salland Makelaardij

Messerschmidt Salland Makelaardij

Ze hebben niet alleen wat met huizen. Maak kennis met het team: team foto Raalte.

Portret Laurens de Lange

Portret Laurens de Lange

Portret van Laurens de Lange, voorzitter van VNO-NCW Zwolle, in het dagelijks leven lid van de groepsdirectie van landelijk technisch dienstverlener Unica.

Het portret is gemaakt in opdracht van VNO-NCW–MKB-Nederland voor een uitgave in het kader van de regionale economische agenda. In de uitgave wordt ingegaan op het belang van economische samenwerking in gebieden c.q. regio’s. In deze Agenda worden de volgende sporen gevolgd: samenwerking over gemeentegrenzen om regionale economische groei te stimuleren en gemeenschappelijke aanpak van grote maatschappelijk actuele thema’s (zoals energiebesparing, retailagenda, omgevingswet enz.).

De Agenda wordt opgesteld in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en zal begin juni aan de VNG worden aangeboden.

Ook de hierna volgende portretten van René de Heer en Ben Reuvekamp zijn hiervoor gemaakt.

Fotografie door Fotograaf Zwolle

Portret René de Heer

Portret René de Heer

Portret van René de Heer, wethouder economische zaken van de gemeente Zwolle.

Het portret is gemaakt in opdracht van VNO-NCW–MKB-Nederland voor een uitgave in het kader van de regionale economische agenda.

Het portret is gemaakt voorafgaande aan een openingshandeling die hij moest verrichten bij Fit 20 aan het Hanzeplein in Zwolle.

Portret Ben Reuvekamp

Portret Ben Reuvekamp

Portret van Ben Reuvekamp, voorzitter van MKB regio Zwolle.

Het portret is gemaakt in opdracht van VNO-NCW–MKB-Nederland voor een uitgave in het kader van de regionale economische agenda dat in juni 2016 aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten wordt aangeboden.

Niet zo gek lang geleden hadden we Ben al geportretteerd voor een artikel in de lokale uitgave Hoezo?Heino en ook nu fotografeerden we Ben in de mooiste voorstad van Zwolle: HEINO!

Als locatie kozen we Transportbedrijf ter Laak B.V. een familiebedrijf dat bestaat sinds 1965. Ter Laak is een nationaal en internationaal opererende dienstverlener op het gebied van transport en logistiek en Ben vertelde over de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Portret Jan Overesch

Portret Jan Overesch

Portretfotografie voor redactioneel artikel over Jan Overesch van Overesch Ecologische Landbouw Heino - Raalte. De foto is genomen in een bos van Natuurmonumenten in Dalfsen. Te zien bij in de studio op een formaat van 80x120.

Tot je 67ste fris voor de klas, hoe doe je dat?

Tot je 67ste fris voor de klas, hoe doe je dat?

Portret van Dieneke Colenbrander docent bij Jena XL aan de gelijkheid in Zwolle Zuid, voor de uitgave Zinmag van Landstede.

De podcast van ZinMag door Sonja van der Sar kunt u hier beluisteren: 35 jaar voor de klas.

Nieuwe school

Nieuwe school

De nieuwe Brekeld school in aanbouw. Met een gezond binnenklimaat en energie neutraal. Redactioneel portret van DWA Rijssen.

Duurzaam installeren

Duurzaam installeren

Portret van Guido Hulsman uit Lemelerveld voor artikel in vakblad over duurzaamheid.

Koepelbelt Den Alerdinck

Koepelbelt Den Alerdinck

Foto van de 'Koepelbelt' op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem, bij Zwolle.

Natuurfotografie De Duursche Waarden

Natuurfotografie De Duursche Waarden

Op zoek naar beeld voor een publicatie over de woonomgeving in Salland sprak ik met wandelaars die enthousiast vertelden dat ze een IJsvogel hadden gezien in de Duursche Waarden, het natuurgebied aan de IJssel in de gemeente Olst-Wijhe. Had 'lang glas' bij me en vanuit de observatiehut aldaar kon ik genieten van deze IJsvogel en vele ander soorten.

IJsvogel - Common Kingfisher

IJsvogel - Common Kingfisher

Het waren leerzame uurtjes daar in de observatiehut van staatsbosbeheer, zittend tussen de echte natuurfotografen, want op dit gebied ben ik een groentje. Het werd me al snel duidelijk waarom deze IJsvogel in het Engels 'Kingfisher' wordt genoemd. Het vogeltje (16 cm) zit rustig op een tak en schiet dan plotklaps het water in om een visje te verorberen. De actie is over voordat je er erg in hebt. Hier kunnen de heren vissers die ik ook heb vastgelegd voor dezelfde publicatie nog een puntje aan zuigen. 'Lang glas' is hier niet gauw lang genoeg, dus voor deze opname mijn 1,4 converter maar eens uit de kast gehaald. Omgerekend inclusief cropfactor (1.6)  kom je dan tot een brandpuntsafstand van 672mm, terwijl het vogeltje op zo'n 5-6 meter afstand zit.

Portret Nico Neplenbroek

Portret Nico Neplenbroek

Creatieve ondernemer pur sang Nico Neplenbroek van gelijknamig stofferingsbedrijf.

Winter landschap

Winter landschap

Een winter landschap ter ondersteuning van artikelen in diverse uitgaven.

Strijd van Salland 2016

Strijd van Salland 2016

Fotografie voor de Strijd van Salland, een evenement waar door middel van unieke klaverbladroutes geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren.

Hier kunt u er meer over lezen: Strijd van Salland.

Lauk Bouhuijzen

Lauk Bouhuijzen

Als jounalist leerde ik Lauk kennen toen we samenwerkten bij de Roalter Wind, 'de glossy die niet glimt'. Een nuchtere, praktische jounalist en redacteur die zonder prietpraat snel tot de kern komt.

Een leuke anecdote was dat toen ik hem tijdens de eerste Farmstacle Run een lift aanbod langs een aantal door mij gesecteerde obstacles, de column de week erna gewijd was aan dat ritje. Ik kreeg het artikel van enkele Sallanders doorgeappt toen ik die week in Engeland was om afscheid te nemen van vriend Chris Watss. Daarmee fleurde hij die week nog enigzins op. Enige droge humor kan hem dan ook niet ontzegd worden.

Ik was vereerd hem in de studio te mogen onvangen voor een portret sessie.

Zowell Zwolle #0

Zowell Zwolle #0

Een redactioneel portret van Ronald Reumer aan de slag in een werkervaringsplek bij Binthout in Cultuurwerkplaats R10
aan de Rieteweg 10 te Zwolle voor het magazine Zowell.

Zowell is het Zwolse magazine over kleine verhalen met grote impact voor het duurzamer en socialer samenleven. Een echt blad dat je kunt vasthouden en doorgeven. Het magazine is met liefde gemaakt door mensen die een bijdrage willen leveren aan een mooier Zwolle. Het betreft het nulnummer dat door middel van een crowdfunding campagne van de grond getild wordt.

(Uit de tekst door Yvonne de Haan:) Geportretteerde Ronald Reumer kreeg bij Binthout een werkplek aangeboden toen hij in Zwolle kwam wonen. Binthout geeft bomen uit Zwolle en omgeving een tweede leven als straatmeubilair, snijplank of designer lamp of krijgen bestemming als picknicktafels in parken en ander openbaar groen in de stad. Ronald kreeg de kans het vak te leren, geniet van het houtbewerken en mag er blijven!

Fotografie: Fotograaf Zwolle

Straalzender Zwolle

Straalzender Zwolle

In het landelijk gebied rondom Zwolle is op bedrijventerreinen niet altijd glasvezel of kabel aanwezig. Voor bedrijven die een snelle internetverbinding nodig hebben is adsl niet toereikend. Deze straalzender biedt dan uitkomst.  Hij staat in verbinding met een zender op het industrieterrein Marslanden te Zwolle en beidt zo snel internet aan bedrijven op de Heinose industrieterreinen Blankenvoort en Het Zeegsveld. Gelukkig beschikt STUDIOVHF wel over glasvezel.

Bram Marskamp

Bram Marskamp

Bram Marskamp op het hoogste niveau in de sporthal van de Tijenraan in Raalte. De fotograaf en de stagiaire van de fotovakschool waren voor deze actiefoto al vroeg naar Raalte getogen en dat was maar goed ook want de trampoline moest nog opgebouwd worden. Niet alleen Bram ging 'de lucht in' want om de juiste positie te krijgen moest er ook wat geklauterd worden, maar ja dat weet je als je met Maaike Heethaar op pad gaat, die krijgt iedereen in beweging ! 

Meer foto's uit de serie volg: jonge talentvolle sporters.

De Haagse Markt

De Haagse Markt

Lekker struinen op De Haagse Markt, de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland. Coverfoto voor een uitgave ter gelegenheid van de heropening na jaren van renovatie.

Redactionele fotografie Groningen

Redactionele fotografie Groningen

Duo portret van de operational director van Marne Mosterd met een technische dientverlener van Spie technical services (voorheen Numac) voor het blad Stroomlijnen. De foto is er een uit een serie genomen op de productielocatie van Marne in Groningen. (Oh en natuurlijk, heb ik ook nog wat mosterd mogen testen en voortaan staan Marne naast de Coleman's bij Hartman in de koelkast:).

Woonomgeving

Woonomgeving

Uit een serie sfeerfoto's van de woonomgeving van de wijk Groevenbeek in Ermelo voor Van Wijnen Bouw, in opdracht van Marissen Communicatie

Nieuwe bewoners

Nieuwe bewoners

Portret uit een serie van 5 voor de uitgave 'Nieuwe Bewoners' over de nieuwe bestemming van de oude gemeentehuizen in Olst, Wijhe en Heino. Dit is Arie Oeseburg, Gemeente secretaris gemeente Olst-Wijhe.

Beddenwastraat Erasmus

Beddenwastraat Erasmus

De robots van de beddenwasstraat van het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam in actie kort na de opening in 2015. In opdracht van Infour reclame en marketing, voor de uitgave 'Stroomlijnen' van technische dienstverlener Spie.

De koude kant

De koude kant

Foto van de 'koale kant' of  'de koude kant' als illustratie bij een artikel over de zogenaamde uitsluitingsclausule in een testament.

Als een zwaluw zijn thuis weet, keert hij (altijd) terug.

Als een zwaluw zijn thuis weet, keert hij (altijd) terug.

Uit de uitgave  'Nieuwe Bewoners' over de nieuwe bestemming van de oude gemeentehuizen in Olst, Wijhe en Heino.

Karel van Cooten

Karel van Cooten

Radioman Karel van Cooten achter de knoppen van zijn geluidsstudio Familyvoices.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Ge-ensceneerde foto van huiselijk geweld voor magazine woningbouwvereniging.

Rob Popping op TT-Assen

Rob Popping op TT-Assen

Motorcoureur Rob Popping in de Duikersloot bocht op het TT circuit in Assen voor Hoezo?Heino.

Tafelgebed

Tafelgebed

Pastoor Verweij geeft het goede voorbeeld.

Waterbuffels

Waterbuffels

Waterbuffels op de biologische boerderij Kleinlangevelsloo tussen Heino en Raalte. Buffelvlees is iets zoeter dan gewoon rundvlees en past uitstekend in een cholestorol verlagend dieet. Wij hebben de buffelworst mogen testen en kunnen dat in ieder geval van harte aanbevelen! Op 9 mei 2015 opent de boerderijwinkel 'Biologisch Made Easy'. De bezorgservice bestaat al 5 jaar en bestrijkt het gebied Zwolle, Salland, Vechtdal en Deventer.

Op naar de Paralympics !

Op naar de Paralympics !

Heinose tafeltennisser Roy van der Burg (12) aan het trainen bij de tafeltennisvereniging in Zwolle. Redactionele fotografie, actiefoto voor een double page spread. Op een Engelstalige pagina van STUDIOVHF kunt u nog een foto zien uit deze serie: Editorial Photography.

Stadsvernieuwing

Stadsvernieuwing

In deze wijk werden de kozijnen en deuren vervangen terwijl de bewoners er gewoon bleven wonen. Tevens werden verwarmingssystemen en warmwatervoorziening gemoderniseerd.

Redactioneel portret

Redactioneel portret

Redactioneel portret van Pim Hulsman, directeur
Menso Alting College Zwolle, voor een onderwijs vakblad.

Remedial Teaching

Remedial Teaching

Remedial teacher Saskia Ruven van Bureau Slinge in goed contact met een leerling.

José Reuvekamp

José Reuvekamp

Voor de rubriek 'Hoezo Cultuur in Heino?' hadden we ditmaal de eer een portret van kunstnaar en creatief ondernemer José Reuvekamp te maken. Al eerder waren we te gast voor een serie voor de zwart-wit uitgave Roalter Wind, waarvoor José gastvrij haar medewerking verleende. Hoezeer deze 'doka-man' echter ook van zwart-wit houdt, kleur voert in dit atelier annex galerie de toon aan en dat kwam goed van pas in deze full-colour uitgave. Het verhaal van José is er een van herkenning en wij nodigen u uit de geprinte versie er op na te slaan. 

Portret Filip Jonker

Portret Filip Jonker

Portretfoto van kunstnaar Filip Jonker bij de in aanbouw zijnde 'Uto-Folly' op vliegbasis Twente.

DJ Micha Daniels

DJ Micha Daniels

Portretfoto van DJ Mischa Daniels (Heeger) in De Hof van Rakhorst in zijn geboortedorp Heino.

Aardehuis Olst

Aardehuis Olst

Eindelijk is het dan zover, de 3 aardehuizen van Salland Wonen aan de Rietgors in Olst zijn gereed. Op 16 juni 2014 zijn de woningen onder belangstelling van VVD minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, de regionale pers en de landelijke radio en TV officieel 'geopend'.

Collega Rudi Buitenkamp en ondergetekende volgen het project Aardehuizen al geruime tijd in opdracht van Sinds77 echte reclamemakers. Wij volgen al enige jaren de projecten van Salland Wonen en voor de fotograaf van STUDIOVHF, zijn bouwprojecten geen onbekend terrein, met opdrachtgevers in de projectontwikkeling, technische-installatie branche en interieur. Dit project was echter anders dan anders. Eigenlijk is dat vreemd om op te moeten schrijven want het betekent dat we gewend zijn aan een woon- en consumptie cultuur waarin wij onszelf als mens centraal stellen, ten koste van de omgeving.

Bij de Aardehuizen geeft Salland Wonen invulling aan haar regionale voorbeeldfunctie op het gebied van duurzame en natuurlijke huisvestingsoplossingen. Tijdens onze bezoeken hebben we het nodige opgestoken en woorden als 'permacultuur' (mens en natuur in harmonie) en 'sociocratie' (bestuitvorming met het consentbeginsel) aan ons vocabulaire toegevoegd. Ook hebben we nu eens een keer de focus gelegd op de biodiversiteit in plaats van ze als onherkenbare storende vlekjes uit de achtergrond 'weg te stempelen':

Opvallend in dit project is de voortvarendheid van de gemeente Olst-Wijhe in de persoon van wethouder Ans Otterloo die begonnen was met de ontwikkeling van het bestemmingsplan Olst-Zuid. De gemeente Olst-Wijhe zag een uitgelezen kans om ervaring op te doen met 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap' en ziet in het project een toeristische trekpleister van formaat als het bezoekerscentrum dat te zijner tijd wordt gebouwd klaar is.

Voor meer informatie: Vereniging Aardehuis Oost-Nederland

Arjan de Krantenman

Arjan de Krantenman

Arjan de Kranteman in actie tijdens de vroege uurtjes van het Veronica radio programma 'Rick in de morgen', van Rick van Velthuysen.

Voor de rubriek 'Hoezo beroemd in Heino?' toogden verslaggever en fotograaf in alle vroegte naar H..sum, oh nee Naarden, da's verder! Maar natuurlijk kwamen deze wijzen uut 't Oosten ruim voor de afgesproken tijd aan in een normale woonwijk in Naarden met wat kantoorgebouwen. Aan de buitenkant van deze ietwat saaie kantoorpanden zou je niet zeggen dat daar in alle vroegte uitzendingen en opnames worden gemaakt voor bijzonder levendige en volgens schrijvende collega Rudi Buitenkamp 'programma's met een hoog testosteron gehalte'.

Natuurlijk waren wij onder de indruk van al dit media geweld. Bescheiden als wij (in dit geval doe ik ff mee) Sallanders zijn, waren onze ego's gestreeld toen Arjen van Wifferen (ja inderdaad de zoon van...) antwoord gaf op een vraag van onze kunstenaar der letteren: "heb je nog ambities?". "Ja , mijn naam op een poster bij De Smulbaai voor een optreden als stand-up comedian"! Met een very big smile tuften wij weer terug in ons industrieel erfgoed op wielen naar ons Sallandse Heino.

Van Raalte naar Rio!

Van Raalte naar Rio!

Rico Harder in actie als veelbelovende jonge sporter. Uit een serie van jonge topsporters voor een zwart-wit rubriek in een magazine.

Zorggroep Raalte

Zorggroep Raalte

Client van zorggroep Raalte in gesprek met medewerker.

Willy vertel nog eens!

Willy vertel nog eens!

Portret van Willy Koerhuis aan de stamtafel van mannenmode zaak De Heeren in Raalte voor de 11e cover van de Roalter Wind. Aan deze perfect in het ontwerp van Ontwerpbureau Lood passende foto ging iets vooraf... Mensen die de fotograaf van fotostudio VHF een beetje volgen weten dat fotografie voor hem meer is dan zomaar een beroep en dat hij daar een geheel eigen(wijze?) visie op heeft. Afijn ieder krijgt wat hem toekomt en op een of andere manier wordt er samengewerkt met andere (eigen?)wijze vormgevers. Als dan op een vergadering kritiek wordt geuit op in de ogen van de fotograaf functie- en smaakloze inkleuringen, dan heb je de bal wel gekaatst. En jawel daar kwam die dan: van de 10 RW's tot nu toe pastten maar 2 cover foto's naadloos in het ontwerp.. ahum dat in de oren geknoopt ontstond deze foto. En Willy zich maar afvragen waarom het zo lang duurde. Tot tevredenheid van de eigenaar van De Heeren Mode, Freddy Snel, doodde Willy de tijd door wat met klanten te babbelen en ondertussen de nodige shirts te verkopen.

(Met dank aan stagiaire Robin Bremer die de rol van Willy tijdelijk overnam in de rol van proefmodel.)

Verduurzaming wijk

Verduurzaming wijk

Detailfoto van een nieuw dakraam in een van de woningen van Salland Wonen te Raalte die voorzien zijn van isolatie. Redactionele fotografie voor het Beleven Magazine.

Nacht Fotografie

Nacht Fotografie

Nacht (04.15u) opname van led verlichting voor de Provincie Overijssel.

Straatverlichting

Straatverlichting

Voor de Provincie Overijssel fotografeerde wij diverse locaties met energiezuinige straatverlichting door de hele provincie. We fotografeerden dezelfde locatie zowel overdag als 's nachts en dit leverde 's nachts spectaculaire beelden op.

Melvin Velthuis

Melvin Velthuis

Studioportret van Melvin Velthuis in het shirt van Rohda Raalte voor een projectie van de Pomp van Heino. (origineel in Zwart-Wit)

Cover portret

Cover portret

Cover portret van Henk Aa voor de Roalter Wind

Kroeglopers

Kroeglopers

Coverfoto voor de wandelgids 'Kroeglopers' van uitgeverij Gegarandeerd onregelmatig. Deze wandelgids heeft de wandeltroffee 2014 gewonnen

Nieuwe woning

Nieuwe woning

Huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe woning in de Amalia State te Wijhe en gaan direct aan de slag.

Rob Popping

Rob Popping

Rop Popping in actie op een nat TT-Circuit Assen