ZoZijn clienten als model

Voor de zwarft-wit uitgave Roalter Wind hadden we dit keer een drietal clienten van ZoZijn voor de rubriek 'Roalter Next Top Model'. De eerste keer gefotografeerd tijdens hun bezigheden bij hun dagbesteding, de tweede keer in een omgeving waar ze zouden kunnen passen ware het niet dat hun beperking (of de omgeving) dat in de weg staat. 

Fotograaf Vincent Hartman kende de locatie 'Ivoor' van ZoZijn aan de Raarhoeksweg in Raalte eigenlijk alleen maar van het voorbij rijden. Het besef dat hij met enige regelmaat zijn soep bij Het Communicatiegilde verorbert uit een soepkom gemaakt in het Atelier Aventurijn kwam pas op toen hij de locatie bezocht voor een eerste kennismaking met de modellen. 

In deze foto zien we Geert Strating geconcentreerd aan het werk met keramiek. Bij de eerste kennismaking wilde Geert mijn sleutels zien, ook een van zijn passies. Geert heeft een uitgebreide collectie sleutels. Hij trof het wel want aan de bos sleutels van de LandRover 110 die ik al 16 jaar heb en sinds een aantal weken weer dagelijks gebruik zaten ook een aantal sleutels die ik ook niet kon thuisbrengen. Geen saai bosje dus! Maar daarmee zijn we nog lang niet aan het eind gekomen van de interesses van Geert. De achtergrond van deze foto wordt namelijk gevormd door nog een werk van zijn hand. Geert schildert namelijk ook graag. In de volgende foto toont Geert een van zijn werken.

We hadden het idee opgevat Geert een van zijn schilderijen te laten tonen in een expositieruimte of zelfs een heuse gallerie! Maar ja, Salland heeft veel, maar daar ontbreekt het helaas aan. Of toch niet? Geert had namelijk ook een schilderij gemaakt van toen nog Koningin Beatrix en dat bracht mij bij het atelier annex galerie van José Reuvekamp uit Heino. Heel Nederland weet immers dat José een prachtig schilderij had gemaakt van Beatrix welke vervolgens op stof geprint op een bankje van Nico Neplenbroek terecht is gekomen en overhandigd is in de show Paul de Leeuw, dus de link was snel gelegd! José verleende graag haar medewerking. Na de gebruikelijke sleutelinspectie toonde Geert zich een volgzaam model en volgde exact de aanwijzingen op. De trotse glimlach was al helemaal geen probleem!

Niet ver van haar geboortedorp Luttenberg vind Ans gezelligheid en bezigheden bij ZoZijn aan de Raarhoeksweg in Raalte. Ook op deze afdeling was de spontaniteit en verbondenheid van de mensen te voelen. Ans mag graag haar aandeel leveren in de bereiding van voeding en lekkernijen die dan vervolgens gezamelijk genuttigd worden. Met trots vertelde ze dat ze ooit eens als kantinemeisje gewerkt had. Hoe mooi zou het zijn om haar dan in Restaurant de Bagatelle aan het werk te zien als bedienend personeel?

We waren zo rond de lunch te gast bij Restaurant de Bagatelle te Marienheem. Tijdens de lunch is het druk in de Bagatelle met gasten die komen voor gezelligheid, proeven en genieten en de familie Huisken kon wel wat hulp gebruiken. De Bagatelle zorgde voor een passend tenue en de fotograaf van de Roalter Wind had Patricia Schotman van MooiAtHome ingevlogen om Ans voor te bereiden voor de fotoshoot. 
Het was een erg gezelige shoot en Ans heeft het er nog over!

Model: Ans Achterhoek
Hairstyling: Patricia Schotman
MUA: Patricia Schotman
Locatie: Restaurant de Bagatelle
Met dank aan: medewerkers van Zozijn

Fotografie: Fotograaf Raalte

Het zit hem natuurlijk in de naam ZoZijn. Bij ZoZijn is iedereen gelijk en wordt je gewaardeerd om wie je bent en wat je kunt. Er wordt dus meer naar de mogelijkheden gekeken dan naar de beperkingen. Beperkingen hebben we allemaal, maar mogelijkheden ook. Margreet rijdt graag paard in haar woonplaats Bathmen en doet zelfs aan wedstrijden mee. Bij de locatie Ivoor van ZoZijn werkt zij bij de afdeling Groen en Dier waar ze ondermeer belast is met de verzorging van de paarden, in dit geval Alwin. Alwin is een Belgisch trekpaard, veel kracht en weinig snelheid, een beetje vergelijkbaar met het vervoermiddel van de fotograaf dus. Een puur functioneel ontwerp. Hoe het ook anders kan zien we in de volgende foto...

Stroomlijn is natuurlijk ook functioneel en met een beetje fantasie zie je hoe de oorspronkelijke ontwerper van de Porsche 911 het kleimodel van de Volkswagen Kever met de hand wat heeft ingedrukt en uitgerekt. Per slot van rekening was deze auto ook van zijn hand. 

Vandaag zijn we op de Luttenbergring met een Porsche 911 Carrera ter beschikking gesteld door Autobedrijf R. Lindeboom & Zn. Margreet heeft wat met paardekrachten en we wilde haar portretteren buiten haar normale omgeving. Met een heerlijk najaarszonnetje en de warmte van de motor en de banden van de auto zou het een echt glamoureuze shoot worden... Echter op deze dag stond er een ijzige wind over de velden van Luttenberg en niemand uit ons team vond het aangenaam. En dan wordt er pas aanspraak gemaakt op de professionaliteit van het model en de rest van het team! Margreet had geen enkele moeite de expressie te tonen die van haar gevraagd werd en ook de rest van het team stond haar 'mannetje' als mobiele statieven. 

Al met al kijken we terug op een bijzonder geslaagde laatste serie 'Roalter Next Top Model' voor de Roalter Wind.

Model: Margreet van den Brink
Hairstyling: Patricia Schotman
MUA: Patricia Schotman
Auto: Autobedrijf R. Lindeboom & Zn.
Met dank aan: medewerkers van Zozijn