Blog

Salland D'Huzes

Vanaf 2010 tot en met 2017 hebben wij de Salland D'Huzes vastgelegd. Salland D'Huzes was de goede doelen voor o.a. de Stichting Alpe d'HuZes en het KWF in Salland. Met veel plezier lagen wij op zondag ‘in de greppel’ om de wielerbikkels vast te leggen.

De Salland D'Huzes bootste de echte Alpe d’HuZes na, welke jaarlijks in Frankrijk verreden word. Daar is het de uitdaging om 6 keer de Alpe d’Huez te beklimmen met de fiets, om zodoende veel geld te genereren voor het KWF (kankerbestrijding). De sallandse versie deed dat door 6 keer een rondje, van gelijke afstand (14,5 km), te fietsen. Hierin opgenomen de Lemelerberg. Voor Sallandse begrippen een mooie en serieuze kuitenbijter!

Een gevecht tegen de zwaartekracht

Ook Fietstoerclub Heikera was altijd van de partij

De afgelopen jaren is er naar schatting door 12 teams (van verschillende samenstellingen) zo’n € 500.000,00 binnen gehaald voor onderzoek om de ziekte kanker de baas te kunnen worden.

Sponsoren Salland D'Huzes 2017

De opbrengst van de tocht in 2013

Foto’s Salland D'Huzes