Blog

50 tinten Frits

Geteld heb ik ze niet maar het waren er zeker meer dan 50! Een zinneprikkelende show met veel kleur, licht en geluid, zang en dans en natuurlijk de kleurige plantaardige vormgeving van designer en bloemist Frits Hoogers. Wat begon bij Stijl 2011 in Raalte is voor VHF uitgegroeid tot een bijna jaarlijks terugkerend evenement in de Deventer Schouwburg.

Frits Hoogers

De show begon met een Marilyn Monroe act door Suzanne de Rooij, de veelzijdige Haagse zangeres en performer.

Toen ging het nog qua licht, al had Suzanne zo nu en dan de neiging om uit het spotlight te lopen en dan hield het even op. Fotografisch gezien was de volgende act even schrikken:

Anouk de Ruiter, Nadia Peeters en Elles Matualatupauw

Met maar liefst 4,5 stops minder licht in vergelijk met de vorige act werden niet alleen de grenzen van het menselijk oog opgezocht, maar zeker die van (mijn) fotografische apparatuur. Met volle opening f2.8 op iso 12.800 werken met een 5Ds is verre van ideaal maar goed, er hoeft gelukkig geen vergoting van 4 meter breed van gemaakt te worden.

Eva Luitsz

Ook als je van mooie Bloembastische jurken houdt kon je bij deze show je hart ophalen. De creaties werden verzorgd door leerlingen van het Clusius College Alkmaar en Hoorn.

Een waar kunstwerk!

Ook sommige visuele expressies waren een genot om naar te kijken. Of ze podium ervaring had weet ik niet, maar aan attitude in ieder geval geen gebrek:

Wow, wat een blik!

Natuurlijk hebben we deze avond veel meer foto's gemaakt. U kunt ze inzien via volgende link:

Via de buttons hieronder komt u bij het beeldmateriaal van de vorige theater shows van Frits Hoogers:

Bloembastisch 2012: