Blog

Nieuws van Fotograaf Zwolle:

Op deze nieuwspagina kunt u informatie vinden over de laatste publicaties en evenementen waar wij foto's voor hebben gemaakt. Klik op het betreffende artikel en vindt de laatste informatie met links naar de diverse galleries op deze site en de flickr site. Ook ander nieuws van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie (Zwolle - Heino - Raalte) is hier te vinden.

Geslaagde match tussen Arbopositief en STUDIOVHF op beursvloer Zwolle

Op 1 oktober nam STUDIOVHF deel aan Beursvloer Zwolle 2014 (@Beursvloer038) gehouden  in poppodium Hedon. Ik had er wel eens van gehoord, maar was er nog nooit geweest. Het bleek al de achtste versie te zijn. Blijkbaar voldoet het aan een behoefte. Op Beursvloer Zwolle kunnen ondernemers en maatschappelijke organisaties producten en diensten ruilen. Met gesloten beurzen en in de gedachte van wederkerigheid worden er concrete matches bewerkstelligd, onder het mom 'ik doe wat voor jou, jij doet wat voor mij'. Over geld wordt wel gesproken maar het vloeit niet. Onder toeziend oog van DuretTrip Notarissen en geadministreerd door Lens Accountants maakten alle deelnemers tesamen onderling 90 matches, die samen een waarde van 67.000 euro vertegenwoordigen!

De gemiddelde vakfotograaf heeft een gezonde argwaan tegen het verlenen van diensten om niet. Immers daarmee kunnen wij de hypotheek en de supermarkt niet betalen. Bij Beursvloer Zwolle gaat het echter om ruilhandel en hoef je alleen een match te maken als de tegenprestatie de waarde van jouw product of dienst op de juiste wijze inschat. Bovendien stelt het STUDIOVHF in staat om verdere invulling te geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Onder het mom, een gezellig avondje netwerken en 'we zien het verder wel' stonden we te wachten op wat komen ging.

Onder de aanwezigen bevonden zich twee fleurig uitgedoste dames met hoedjes op met de tekst: 'ArboPositief' (@ArboPositief) en zij kwamen op mij af... Ze legden mij uit dat ArboPositef een netwerk organisatie en belangenbehartiger is van werkzoekenden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze helpen en stimuleren elkaar bij het zoeken naar werk en komen regelmatig bij elkaar. De dames hadden bedacht dat op een goed CV en online profiel ook een goede profielfoto hoort, iets waar wij het hardgrondig mee eens zijn natuurlijk. Hoeveel uitgeknipte hoofden uit vakantiekiekjes zie je immers niet voorbij komen op socialmedia site LinkedIn bijvoorbeeld? Foto's die de persoonlijkheid totaal niet weerspiegelen en zelfs foto's waarvan ik, als ik werkgever zou zijn, zou zeggen, hoe subjectief ook, 'nou die nodig ik niet uit'! Volgens Beursvloer Zwolle is er sprake van een ideale match als beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. ArboPositief gelooft in positief denken, persoonlijke verantwoordelijkheid en het nemen van eigen initiatief. De dames hadden zich dan ook bijzonder goed voorbereid! STUDIOVHF bevindt zich op een perceel achter het woonhuis van de familie van de fotograaf in Heino, tussen Zwolle en Raalte.  Een van hen bleek er regelmatig langs te fietsen en opperde met enige schroom en hele brede glimlach dat het wellicht een idee zou zijn om iets aan de tuin te doen?? 

Hmm, dat zou nog wel eens een deal kunnen zijn waar ik mee thuis kon komen, dacht ik. Voor wie onze stek niet kent, het perceel is eigenlijk een tikje te groot voor iemand die steeds andere prioriteiten heeft dan de tuin bijhouden. 

De deal werd gedaan, op papier gezet en onder het motto van ArboPositief 'Samen sterk voor werk' was het een aantal weken later een drukte van belang in de tuin en op de (toenmalige) parkeerplaats van STUDIOVHF.  De dagen ervoor hadden we de profielfoto's gemaakt en ook toen zat de stemming er al goed in. Er werd gesnoeid, gemaaid en onkruid gewied. In een tuin als deze zie je resultaat en de activiteit kreeg al snel goedkeurende blikken en lovende woorden van de buren. Kenmerkend voor de spirit van ArboPositief vond ik het feit dat er twee deelnemers waren die meehielpen terwijl ze geen profielfoto nodig hadden. Een van de deelnemers had al een goede profielfoto, een ander had net de dag ervoor haar arbeidscontract getekend. Ook konden wij tijdens de koffie pauze genieten van heerlijke (prijswinnende) appeltaart, vers gebakken door een van de deelnemers.  Al met al een bijzonder geslaagde actie!