Blog

Nieuws van Fotograaf Zwolle:

Op deze nieuwspagina kunt u informatie vinden over de laatste publicaties en evenementen waar wij foto's voor hebben gemaakt. Klik op het betreffende artikel en vindt de laatste informatie met links naar de diverse galleries op deze site en de flickr site. Ook ander nieuws van Fotostudio Vincent Hartman Fotografie (Zwolle - Heino - Raalte) is hier te vinden.

The Terror of Art

Afgelopen week, (december 2018) kwam ik dit blogje tegen op mijn flickr site. Het gaat over een bouwwerk pal tegenover de plek waar wij destijds woonden en blijkbaar vond ik het onbeleefd van de organisatoren dat ze ons niet van te voren geïnformeerd hadden wat een ‘prachtig’ kunstwerk ze hier neer gingen zetten.

Het was het project 'Rafels, Randen en Routes' van Atelier Overijssel waar de ruimtelijke kwaliteit van dorpsgezichten aan de orde wordt gesteld.

De orginele tekst kunt u hieronder lezen. De foto’s zijn genomen op 16 december 2007.

One day we came back from a weekend in Berlin and found some strange structure in the field opposite our home. A leaflet in our letterbox tried to explain what it was supposed to be and after having read that piece of paper a couple of times, I still didn't have the foggiest idea of what it was all about. Hoping for some good music, a fashion show or some other good party, it appeared to have something to do with ART.

No wonder I didn't get it!

The next couple of days the structure was completed and to be truthful: we were utterly disgusted! The Irony was that the structure was meant to give people a good view at the village of
Heino at exactly the same spot where painter P. Visser made an acrylic in 1867. What the effect was on our view of the village was apparently so un-important that the organisers didn't even think about the courtesy of notifying us up front.

Anyway, after a couple of weeks we were getting used to it and today, under brilliant light conditions I decided to document the structure using a more modern medium. The results can be seen here and I have to admit that I quite liked being there. Perhaps it works then...”

Destijds stonden er in het artikel linkjes naar speciale pagina’s op de website van Atelier Overijssel en het Observatorium Rotterdam. Die pagina’s bestaan helaas niet meer, maar ik ben wel deze tegengekomen: