Blog

PompCup Heino, Internationaal voetbal tournooi.

Gedurende 13 jaren heeft de vvHeino het internationale voetbaltoernooi, De PompCup georganiseerd. Enthousiaste vrijwilligers en bezoekende verenigingen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Schotland zorgden iedere pinksteren weer voor een geslaagd toernooi. In 2016 vond het laatste toernooi plaats en STUDIOVHF heeft 7 jaar lang met veel plezier het toernooi vast mogen leggen.

10Th anniversary PomCup Heino.jpeg

Pompcup Heino

Het internationale voetbaltoernooi voor de jeugd tot 18 jaar vond plaats op sportpark ‘De Kampen’, gelegen zo’n 200 meter van het centrum van Heino en destijds 100 meter afstand van STUDIOVHF.

Heino was een van de populaurste toornoois binnen het netwerk van de Euro-Sportring. Teams vanuit alle windstreken weten het internationale jeugdvoetbaltoernooi in Heino te vinden. Dat komt niet alleen door het enthousiasme en de jarenlange ervaring van de organisatoren, maar ook door de fantastische locatie en het naastgelegen Summercamp. De deelnemers overnachten er, gaan naar de film, bezoeken de disco of namen een duik in het zwembad.

De PompCup Heino, is in 2012 verkozen tot het beste internationale voetbaltoernooi van Nederland. Uit de vele toernooien die onder de vlag van de Euro-Sportring georganiseerd worden in heel Europa is het toernooi op de Heinose velden uitgeroepen tot beste voetbaltoernooi. Met een gemiddelde score van een 9,3 werd de PompCup als beste voetbaltoernooi van Nederland beoordeeld.

Opening 2014

Inschrijving 2016 bij de Schaarhoek

Opening 2016 door Burgemeester Dadema van de gemeente Raalte

Spectaculaire opening van de PompCup 2016 door Paracentrum Teuge en een indruk van de laatste PompCup in 2016

Gefilmd door Ronald Tims

Gefilmd door Tom Hartman die de videocapaciteiten van de 5DII had ontdekt

Door na een spannende penalty shoot van het B1 team van gastheer vvHeino te winnen won FC Gobelins uit Frankrijk in 2016 één van de bekers.

De winnaars van de laatste PompCup in 2016: FC Gobelins!

We hebben ook nog bijzonder interessant beeldmateriaal van het beroemde (of beruchte?) vrijwilligers feesten op de zondagavond, maar eerst nog even de volgende serie foto’s die nooit gemaakt zijn:

… want u begrijpt dat het nuttigen van consumpties op de middenstip natuurlijk ten strengste verboden was, maar ja tradities hè!

De overige foto’s kunt u vinden via de volgende buttons:

Veel kijkplezier!

(en als je wilt delen gebruik dan de sharing buttons onder aan deze pagina, of copy/paste de url uit de adresbalk, anders werken de flickr links niet…)