Als een zwaluw zijn thuis weet, keert hij (altijd) terug.

Als een zwaluw zijn thuis weet, keert hij (altijd) terug.

Uit de uitgave  'Nieuwe Bewoners' over de nieuwe bestemming van de oude gemeentehuizen in Olst, Wijhe en Heino.

Nieuwe bewoners

Nieuwe bewoners

Portret uit een serie van 4 voor de uitgave 'Nieuwe Bewoners' over de nieuwe bestemming van de oude gemeentehuizen in Olst, Wijhe en Heino. Dit is Arie Oeseburg, Gemeente secretaris gemeente Olst-Wijhe.

Redactioneel portret

Redactioneel portret

Redactioneel portret van Pim Hulsman, directeur
Menso Alting College Zwolle, voor een onderwijs vakblad.

José Reuvekamp

José Reuvekamp

Voor de rubriek 'Hoezo Cultuur in Heino?' hadden we ditmaal de eer een portret van kunstnaar en creatief ondernemer José Reuvekamp te maken. Al eerder waren we te gast voor een serie voor de zwart-wit uitgave Roalter Wind, waarvoor José gastvrij haar medewerking verleende. Hoezeer deze 'doka-man' echter ook van zwart-wit houdt, kleur voert in dit atelier annex galerie de toon aan en dat kwam goed van pas in deze full-colour uitgave. Het verhaal van José is er een van herkenning en wij nodigen u uit de geprinte versie er op na te slaan. 

Bram Marskamp

Bram Marskamp

Bram Marskamp op het hoogste niveau in de sporthal van de Tijenraan in Raalte. De fotograaf en de stagiaire van de fotovakschool waren voor deze actiefoto al vroeg naar Raalte getogen en dat was maar goed ook want de trampoline moest nog opgebouwd worden. Niet alleen Bram ging 'de lucht in' want om de juiste positie te krijgen moest er ook wat geklauterd worden, maar ja dat weet je als je met Maaike Heethaar op pad gaat, die krijgt iedereen in beweging !

Winter landschap

Winter landschap

Een winter landschap ter ondersteuning van artikelen in diverse uitgaven.

Remedial Teaching

Remedial Teaching

Remedial teacher Saskia Ruven van Bureau Slinge in goed contact met een leerling.

Portret Jan Overesch

Portret Jan Overesch

Portretfotografie voor redactioneel artikel over Jan Overesch van Overesch Ecologische Landbouw Heino - Raalte. De foto is genomen in een bos van Natuurmonumenten in Dalfsen. Te zien bij in de studio op een formaat van 80x120.

Portret Filip Jonker

Portret Filip Jonker

Portretfoto van kunstnaar Filip Jonker bij de in aanbouw zijnde 'Uto-Folly' op vliegbasis Twente.

DJ Micha Daniels

DJ Micha Daniels

Portretfoto van DJ Mischa Daniels (Heeger) in De Hof van Rakhorst in zijn geboortedorp Heino.

Aardehuis Olst

Aardehuis Olst

Eindelijk is het dan zover, de 3 aardehuizen van Salland Wonen aan de Rietgors in Olst zijn gereed. Op 16 juni 2014 zijn de woningen onder belangstelling van VVD minister voor Wonen en Rijksdienst, Stef Blok, de regionale pers en de landelijke radio en TV officieel 'geopend'. 

Collega Rudi Buitenkamp en ondergetekende volgen het project Aardehuizen al geruime tijd in opdracht van Sinds77 echte reclamemakers. Wij volgen al enige jaren de projecten van Salland Wonen en voor de fotograaf van STUDIOVHF, zijn bouwprojecten geen onbekend terrein, met opdrachtgevers in de projectontwikkeling, technische-installatie branche en interieur. Dit project was echter anders dan anders. Eigenlijk is dat vreemd om op te moeten schrijven want het betekent dat we gewend zijn aan een woon- en consumptie cultuur waarin wij onszelf als mens centraal stellen, ten koste van de omgeving. 

Bij de Aardehuizen geeft Salland Wonen invulling aan haar regionale voorbeeldfunctie op het gebied van duurzame en natuurlijke huisvestingsoplossingen. Tijdens onze bezoeken hebben we het nodige opgestoken en woorden als 'permacultuur' (mens en natuur in harmonie) en 'sociocratie' (bestuitvorming met het consentbeginsel) aan ons vocabulaire toegevoegd. Ook hebben we nu eens een keer de focus gelegd op de biodiversiteit in plaats van ze als onherkenbare storende vlekjes uit de achtergrond 'weg te stempelen':

Opvallend in dit project is de voortvarendheid van de gemeente Olst-Wijhe in de persoon van wethouder Ans Otterloo die begonnen was met de ontwikkeling van het bestemmingsplan Olst-Zuid. De gemeente Olst-Wijhe zag een uitgelezen kans om ervaring op te doen met 'Collectief Particulier Opdrachtgeverschap' en ziet in het project een toeristische trekpleister van formaat als het bezoekerscentrum dat te zijner tijd wordt gebouwd klaar is. 

Voor meer informatie: Vereniging Aardehuis Oost-Nederland

Stadsvernieuwing

Stadsvernieuwing

In deze wijk werden de kozijnen en deuren vervangen terwijl de bewoners er gewoon bleven wonen. Tevens werden verwarmingssystemen en warmwatervoorziening gemoderniseerd.

Op naar de Paralympics !

Op naar de Paralympics !

Heinose tafeltennisser Roy van der Burg (12) aan het trainen bij de tafeltennisvereniging in Zwolle. Redactionele fotografie, actiefoto voor een double page spread. Op de Engelstalige pagina van STUDIOVHF kunt u nog een foto zien uit deze serie: Editorial Photography.

Arjan de Krantenman

Arjan de Krantenman

Arjan de Kranteman in actie tijdens de vroege uurtjes van het Veronica radio programma 'Rick in de morgen', van Rick van Velthuysen. 

Voor de rubriek 'Hoezo beroemd in Heino?' toogden verslaggever en fotograaf in alle vroegte naar H..sum, oh nee Naarden, da's verder! Maar natuurlijk kwamen deze wijzen uut 't Oosten ruim voor de afgesproken tijd aan in een normale woonwijk in Naarden met wat kantoorgebouwen. Aan de buitenkant van deze ietwat saaie kantoorpanden zou je niet zeggen dat daar in alle vroegte uitzendingen en opnames worden gemaakt voor bijzonder levendige en volgens schrijvende collega Rudi Buitenkamp 'programma's met een hoog testosteron gehalte'. 

Natuurlijk waren wij onder de indruk van al dit media geweld. Bescheiden als wij (in dit geval doe ik ff mee) Sallanders zijn, waren onze ego's gestreeld toen Arjen van Wifferen (ja inderdaad de zoon van...) antwoord gaf op een vraag van onze kunstenaar der letteren: "heb je nog ambities?". "Ja , mijn naam op een poster bij De Smulbaai voor een optreden als stand-up comedian"! Met een very big smile tuften wij weer terug in ons industrieel erfgoed op wielen naar ons Sallandse Heino.
 

Van Raalte naar Rio!

Van Raalte naar Rio!

Rico Harder in actie als veelbelovende jonge sporter. Uit een serie van jonge topsporters voor een zwart-wit rubriek in een magazine.

Zorggroep Raalte

Zorggroep Raalte

Client van zorggroep Raalte in gesprek met medewerker.

Willy vertel nog eens!

Willy vertel nog eens!

Portret van Willy Koerhuis aan de stamtafel van mannenmode zaak De Heeren in Raalte voor de 11e cover van de RoalterWind. Aan deze perfect in het ontwerp van Ontwerpbureau Lood passende foto ging iets vooraf... Mensen die de fotograaf van fotostudio VHF een beetje volgen weten dat fotografie voor hem meer is dan zomaar een beroep en dat hij daar een geheel eigen(wijze?) visie op heeft. Afijn ieder krijgt wat hem toekomt en op een of andere manier wordt er samengewerkt met andere (eigen?)wijze vormgevers. Als dan op een vergadering kritiek wordt geuit op in de ogen van de fotograaf functie- en smaakloze inkleuringen, dan heb je de bal wel gekaatst. En jawel daar kwam die dan: van de 10 RW's tot nu toe pastten maar 2 cover foto's naadloos in het ontwerp.. ahum dat in de oren geknoopt ontstond deze foto. En Willy zich maar afvragen waarom het zo lang duurde. Tot tevredenheid van de eigenaar van De Heeren Mode, Freddy Snel, doodde Willy de tijd door wat met klanten te babbelen en ondertussen de nodige shirts te verkopen. 

(Met dank aan stagiaire Robin Bremer die de rol van Willy tijdelijk overnam in de rol van proefmodel.)

Verduurzaming wijk

Verduurzaming wijk

Detailfoto van een nieuw dakraam in een van de woningen van Salland Wonen te Raalte die voorzien zijn van isolatie. Redactionele fotografie voor het Beleven Magazine.

Koepelbelt Den Alerdinck

Koepelbelt Den Alerdinck

Foto van de 'Koepelbelt' op Landgoed Den Alerdinck te Laag Zuthem, bij Zwolle.

Nieuwe school

Nieuwe school

De nieuwe Brekeld school in aanbouw. Met een gezond binnenklimaat en energie neutraal. Redactioneel portret van DWA Rijssen.

Duurzaam installeren

Duurzaam installeren

Portret van Guido Hulsman uit Lemelerveld voor artikel in vakblad over duurzaamheid.

Nacht Fotografie

Nacht Fotografie

Nacht (04.15u) opname van led verlichting voor de Provincie Overijssel.

Melvin Velthuis

Melvin Velthuis

Studioportret van Melvin Velthuis in het shirt van Rohda Raalte voor een projectie van de Pomp van Heino. (origineel in Zwart-Wit)

Cover portret

Cover portret

Cover portret van Henk Aa voor de Roalter Wind

Tafelgebed

Tafelgebed

Pastoor Verweij geeft het goede voorbeeld.

Kroeglopers

Kroeglopers

Coverfoto voor de wandelgids 'Kroeglopers' van uitgeverij Gegarandeerd onregelmatig. Deze wandelgids heeft de wandeltroffee 2014 gewonnen

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld

Ge-ensceneerde foto van huiselijk geweld voor magazine woningbouwvereniging.

Rob Popping

Rob Popping

Rop Popping in actie op een nat TT-Circuit Assen

Nieuwe woning

Nieuwe woning

Huurders krijgen de sleutel van hun nieuwe woning in de Amalia State te Wijhe en gaan direct aan de slag.

Straatverlichting

Straatverlichting

Voor de Provincie Overijssel fotografeerde wij diverse locaties met energiezuinige straatverlichting door de hele provincie. We fotografeerden dezelfde locatie zowel overdag als 's nachts en dit leverde 's nachts spectaculaire beelden op.